Milyen felhasználónevekkel próbálkoznak feltörni a weboldalaimat?

Következzen egy kis kulisszatitok!
Az alábbi táblázatban összefoglaltam, hogy két weboldalamon, a lentebb jelzett időpontok között milyen felhasználónévvel mennyi alkalommal próbáltak meg sikertelenül (sikeres belépési kísérlet nem történt) belépni az adminisztrációs felületeimre.

Nem meglepő módon a robotok vezérelte támadássorozatoknál az „admin” felhasználónév toronymagasan, 91,64%-os részesedéssel nyerte meg ezt a „versenyt”. Így továbbra is igaz az állítás, amely szerint TILOS „admin” felhasználónevet adni adminisztrátori jogosultságú weboldal felhasználónak! Második helyen a WordPress online tanfolyamon részt vevők hibás belépési kísérletei vannak, 4,09%-os részesedéssel.

A többi próbálkozás elenyésző az előzőekhez képest, ráadásul hiába intéztek a vizsgált időszakban több mint 7 000 támadást a weboldalaim admin felülete felé, egyetlen esetben SEM jártak sikerrel. Ami egyrészt a biztonságos jelszavaimnak köszönhető, másrészt annak, hogy még a felhasználónevemet sem találták el a robotok, egyszer sem!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Milyen felhasználónevekkel próbálkoznak feltörni a weboldalaimat?” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Hm, erre kíváncsi lennék én is 😀 Olyan programokról nem írsz, amivel a támadások történhettek?

  2. Ebből látszik, hogy nem jó admin névvel adminolni. És jobb, ha le van tiltva, hogy milyen admin névvel írtam a postot, vagy oldalt.
    Egyébként félelmetes, hogy az egyik oldalamat milyen sokat próbálják feltörni. Volt olyan nap, amikor egy nap alatt 200 feletti belépési kísérletet regisztrált a login logger.
    Mit lehet tenni az ilyenek ellen? Semmit. Az IP cím általában hamis. És nincs hatóság ahová ezt be lehetne jelenteni és érdemben foglalkoznának vele.
    Sajnos a feliratkozó formok elleni támadásból is sok van. Már olyan is volt, hogy captcha-n is keresztüljött a robot. Igaz, csak kétszer. Elkeserítő…

  3. Ja és még annyit: webmaster névvel is sokszor próbálkoznak!
    Nálam is volt sok „root” próbálkozás.
    Nálatok mivel próbálkoznak? Írjátok ide, hogy milyen admin nevet ne használjunk.

Szólj hozzá!