10 éves a Facebook! 10+ dolog, amelyek nélkül szegényebbek lennénk!

Napra pontosan ma lett 10 éves a Facebook. Korábban több cikk volt már a témában itt a blogon, ezek közül kettő fontosabb:

Mit adott hozzá a Facebook a weboldal készítéshez, valamint az online marketing témaköréhez?
Számtalan dolgot, amelyek nélkül „elképzelhetetlen” az online jelenlét, és valószínűleg nagyon sokan sokkal kevesebb pénzt keresnének!

A legfontosabbak:

  1. Like gomb a weboldalakra: Ugye? Nem is tudjuk már elképzelni, milyen nélküle az élet!
  2. Facebook doboz. Ugye az ön weboldalán is kint van az oldalsávon, vagy az oldal alján?
  3. Céges Facebook oldalak. Ugye már szerepel vállalkozása a Facebookon?  És NEM személyként, hanem céges oldalként? Tudja mit mond az újkeletű mondás? Aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik. Persze ez túlzó állítás, de mindenképpen előnyös a Facebookon való céges megjelenés.
  4. Privát Facebook oldalak. Ha felveszi a kapcsolatot régi ismerősökkel, munkatársakkal, osztálytársakkal, és ők látják, hogy ön mivel is foglalkozik, merre vitte az élet, nem várt helyekről kaphat megrendelést!
  5. Facebook hirdetések. Olcsón, célzott látogatókat tud vásárolni.
  6. Megosztós/oklevélgenerálós/stb. alkalmazások, amellyel (nem feltétlenül lojális) rajongótábort lehet építeni egy-egy cég, vagy vállalkozás köré.
  7. Kisebb, nyitott, zárt, vagy titkos csoportok, amelyek a Facebook nélkül nehezen születtek volna meg. Fizetős szolgáltatás mellé remek lehetőség egy zárt csoportot üzemeltetni, ahol a tagok egymással, és a céggel is beszélhetnek. Persze a nyitott csoportokról is érdemes szólni, ezekben is rengeteg marketing-PR-üzleti lehetőség van.
  8. Események létrehozása: Ugye-ugye? Többek között, hogyan is hirdethetünk meg egyszerűen egy közelgő céges rendezvényt, mint a Facebookon?
  9. Konkurencia figyelés: Ön figyeli, hogy a versenytársai hogyan kommunikálnak a közösségi oldalon? A fentieket követve könnyedén feltérképezhető egy-egy konkurens, amelyekből hasznos következtetéseket lehet levonni. Érdemes kihasználni az ingyenesen elérhető lehetőségeket!
  10. Facebook alapú hozzászólások a weboldalakon: mennyit változott a világ 10 év alatt! Míg régen „arctalanul” is hozzá lehetett szólni a weboldalakhoz, már ezen a téren is van előrelépés, hála a Facebooknak: manapság már nem okoz gondot, hogy azonosíthassuk a hozzászólókat, ha pl. a weboldalunkon való hozzászólási lehetőséget kicseréljük Facebook profillal való hozzászólási lehetőségre. Persze minden visszaélést ezzel sem küszöbölhetünk ki, de megkönnyíti a dolgunkat!
  11. Hírgyűjtő funkció: Ha okosan használjuk, elsőként értesülhetünk az iparágunkat érintő változásokról, amelyet aztán elsőként publikálhatunk az olvasóinknak. Pl.: Ha feliratkozok a WordPress híreire, akkor elsőként írhatom meg, hogy megjelent pl. az új verzió.

Önnek mit adott a Facebook? Kérem írja meg lejjebb egy hozzászólásban!

(nem tagadom, olvastam a Velvet-es cikket, onnan jött a cikk ötlete)

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!