Elolvasták már a levelét? Gmail-tipp!

Gondolt már arra, milyen jó lenne, ha nyomon tudná követni, hogy az e-mailje címzettje olvasta-e már a levelét? Ha Gmailt használni, mostantól ez nem lehet gond!

Gondolhatja: Korábban azt írtam: Gmailes e-mail cím használata nem kelti komoly vállalkozás látszatát. Természetesen saját e-mail címmel is hozzáférhető a Gmail felülete, ehhez nem szükséges a tényleges @gmail.com végződést használni.

Az alábbi Google Chrome kiegészítő telepítésével nyomon követheti, hogy mikor nézték meg az ön által elküldött e-mailt. A kiegészítő neve: Streak for Gmail. (kattintva előjön a letöltési oldal)

KÉREM NE KÉRDEZZEN A KIEGÉSZÍTŐVEL KAPCSOLATBAN! NEM SAJÁT FEJLESZTÉS/NEM A SZAKTERÜLETEM, ÍGY NEM FOGOK TUDNI SEGÍTENI. KÖSZÖNÖM!

Az alkalmazás működési elve nagyon egyszerű: Azokba az e-mailekbe, amelyek olvasottságát figyelni szeretnénk, betesz egy láthatatlan képet, amely egy külső szerveren van. Amikor a címzett megnyitja az e-mailt, észrevétlenül letölti ezt a képet is, és a mi Gmailes felületünkön megjelenik az olvasottságot jelző ikon. Természetesen ha a címzettnél tiltva van az automatikus képletöltés, akkor a módszer nem működik, de ezt a beállítást csak kevesek használják.

Használata telepítés után:

gmail1

Az elküldött leveleknél látszik egy olvasottságot jelző szem ikon:

gmail2

Az elküldött levélhez bekattintva látszik az, hogy pontosan mikor és hol nyitották meg a levelet:gmail3

 

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Elolvasták már a levelét? Gmail-tipp!” bejegyzéshez 12 hozzászólás

  1. Kedves Ádám,

    próba képpen több email címemre is küldtem emailt, elolvastam azokon, de a gmailen a szem nem jelezte, hogy bárki is látta volna, pedig üzenetküldéskor bekapcsoltam az ikont.

    Mi lehet ennek az oka?

    Köszönöm.

    Üdv,
    Gabi

  2. Kedves Szucs Adam! Sajnos a Streak akkor is olvasottkent jelzi vissza a leveleimet,ha arrol az email cimrol jelentkezek be,amirol azokat kuldtem,de masik bongeszorol. Ha igy megnyitom a kuldott levelet,akkor kesobb ugy latszik,mintha a cimzett olvasta volna el. E-mailjet varom,nagyon fontos lenne…..

  3. Kedves Attila!

    Mint minden ingyenes rendszernek, úgy látszik ennek is van hátránya. Esetleg a Streak fejlesztőinek lenne érdemes írni, hátha tudnak megoldást a problémára!

    Szűcs Ádám

  4. Szia Ádám!

    Tudsz nekem abban segíteni, hogy ha elküldök valakinek gmailben egy levelet, s esetleg az illető letiltott a levéllistájában, akkor kapok erről vissza értesítő levelet vagy sem?
    Esetleg, hogy látta, vagy nem látta, erről lehet valahol információt szerezni?

    Barbara

  5. Szia Barbara!

    Sajnos nem tudom a kérdésre a választ, mert nem ez a szakterületem. Esetleg egy teszt segítségével meg tudod kapni a választ a kérdésedre.

    További szép estét:

    Szűcs Ádám

  6. Szia Ádám!
    Tudsz-e, létezik-e olyan App. amit gmailhez megy de androidos telefonon.
    Ha telefonról írok levelet, azt nem követi a rendszer.
    Egyébként Chromon nagyon jó. Ha valaki olvasás (megnyitás) nélkül törli, azt nem jelzi vissza olvasott levélnek.
    De fontos! Ha valaki megnyitott egy levelet, nem jelenti, hogy el is olvasta.
    Üdv:
    Béla

  7. Szia Ádám ! azt szeretném megtudni, hogyan kell beállítani, hogy jöjjön értesítő, ha elolvasták; az egyik fiókomban érkezik ilyen, a másikban sajnos nem, és nem is tudom, hogyan kell ezt beállítani, köszönöm a segítségedet, és még egy, miért van az, hogy egyes esetben felhozza a olvasás helyét, a térképet, a másik emailnél nem, hogyan lehet ezt beállítani, hogy térképet is mutasson. köszi előre is.

  8. Szia Irén!

    Véleményem szerint nem minden IP címről tudja megállapítani a rendszer, hogy földrajzilag hová tartozik.

    Ha valahol működik a megoldás, valahol nem: a fejlesztőnek kellene jelezni a problémát.

    Szűcs Ádám

  9. Kedves Ádám!

    Szeretném tudni, hogy azoknak a leveleknek az elolvasását is jelzi a rendszer, amiket a felvétel előtt küldtem el?

    Köszönöm a választ: Moni

Szólj hozzá!